Perşembe, Mart 28, 2024
Genel

Via Campesina Avrupa Koordinasyonu Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma mesajı

Kurucuları arasında Çiftçi-Sen’in de yer aldığı Via Campesina Avrupa Koordinasyonu büyük deprem felaketine ilişkin bir dayanışma mesajı yayınladı. Mesaj Şöyle

Sevgili Ciftci-Sen liderleri ve tum uyeleri,

Türkiye ve Suriye’de yasanan depremin sonucunda oluşan can kayıpları ve yıkımdan dolayı çok üzgünüz. Bu zor zamanlarda tüm kalbimizle yanınızdayız. Sevdiklerini kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Köylü çiftçiler olarak yanınızdayız ve elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiririz.

En derin sevgi ve yoldasca selamlarimizla,

ECVC Koordinasyon Komitesi ve ECVC ofis calisanlari

++ Asagidaki baglanti adresinde websitemizde yayinladigimiz Dayanisma Metnini ve altta o metnin Türkçe cevirisini bulabilirsiniz.

Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma

Via Campesina Avrupa Koordinasyonu (ECVC) olarak, yıkıcı depremlerin ardından Türkiye ve Suriye’deki köylü, çiftçiler ve tüm halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve desteğimizi ifade etmek isteriz. Bu zor zamanlarda tum kalbimizle yanınızdayız. Sevdiklerini kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimizi iletirken; düşüncelerimiz yaralı olan, evlerini kaybeden ve şu anda zor koşullarda depremin sonuçlarıyla başa çıkmaya çalışanlarla birlikte.

Kritik durumlarda ücra kırsal alanlarda acıların daha da arttığının özellikle farkındayız. Depremler bir doğa olayıdır, ancak bir doğa olayını felakete dönüştüren şey uygunsuz siyasi kararlardır. Hükümeti kırsal bölgelere ve kırsal bölgelerde çalışan ve yaşayan insanlara özel önem vermeye çağırıyoruz. Bu bölgeler arama kurtarma ekiplerinin en geç ulaştığı ve afet sonrasına yönelik altyapının en az olduğu ya da hiç olmadığı yerlerdir. Kırsal alanlar ve kırsal alanlarda yaşayan insanlar yalnız bırakılmamalıdır.

Türkiye’deki üye örgütümüz Çiftçi-SEN’e (Çiftçiler Sendikası) ve Türkiye halklarina mümkün olan her şekilde destek sağlamaya istekli ve arzulu olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Önümüzdeki dönemde Çiftçi-Sen’le yakın temas halinde kalarak bize ilettiği destek ihtiyaçlarına yanıt vermek için elimizden geleni yapacağız.

Siz ya da kuruluşunuz Türkiye’deki kardeşlerimize destek olmak ya da onlarla dayanışma içinde olduğunuzu ifade etmek isterseniz, Çiftçi-Sen’e ciftcisen@gmail.com adresinden yazabilir, e-postanizin bir kopyasını da info@eurovia.org adresine gönderebilirsiniz.

0 Paylaşımlar