Cuma, Mart 29, 2024
Basın AçıklamalarıGenel

Kamuoyunun Bilgisine

Yerdeniz Kooperatifi ve sonrasında da çeşitli sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 28 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Kadıköy’de İBB Üreticiler ve Kooperatifler Pazarında yapılacak olan bir etkinlikte La Via Campesina Logosu kullanılarak, sanki La Via Campesina tarafından düzenlendiği görüntüsü oluşmuştur. Bunun üzerine La Via Campesina, etkinliği düzenleyen kurumlara aşağıdaki maili göndererek uyarmış ve Logo’nun kaldırılmasını istemiştir. Etkinliği düzenleyenlerin ve paylaşanların bu uyarıyı dikkate alarak hareket edeceklerine inanıyoruz.

ÇİFTÇİ-SEN Yürütme Kurulu

———————————————————————————————-

Sayın Yerdeniz Kooperatifi Yönetim Kurulu

buy-levitra-usa.com

,

Sayın İBB Üretici ve Kooperatifler Pazarı, Pazar Komisyonu, Kadıköy,


La Via Campesina (LVC) ve Avrupa bölgesi ofisi olan European Coordination Via Campesina’ya (ECVC), Gıda Egemenliği’nin 25. yılı kutlaması kapsamında düzenleyeceğiniz etkinliğe dair bir poster ulaştı. Etkinliğinizin başarılı ve etkili geçmesini dileriz.

Etkinliğin posterinde LVC logosunun kullanıldığı ve etkinliğin LVC tarafından düzenlenmiş gibi bir intiba yarattığını da gördük. Bunun üzerine LVC’nin Türkiye’deki üye örgütü olan Çiftçi-Sen’e sorduğumuzda, etkinlikte kendilerinin bir payı olmadığını ve logo ve isim kullanımıyla ilgili kendilerine danışılmadığı öğrendik. Etkinliğiniz her ne kadar üreticilerin ve tüketici kooperatiflerinin yürüttüğü bir pazarın komitesi tarafından düzenleniyor da olsa etkinliğinizde LVC’nin resmi logosunun kullanımıyla ilgili prosedürlere uyulmadığından ve LVC’nin bilgisi olmadan kullanıldığından, LVC logosunun etkinliğinizin tanıtım malzemelerinden çıkarılmasını rica ediyoruz.
Bize her zaman ulaşabilirsiniz ve bizler de sizlerle dayanışma halinde olmaktan memnuniyet duyarız. Bunun için, Türkiye’deki üye örgütümüz Çiftçi-Sen’e
ciftcisen@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler. İyi bir etkinlik dileriz
Saygılarımızla,
Pier Francesco Pandolfi, Morgan Ody, Federico Pacheco

LVC Uluslararası koordinasyon komitesi  Avrupa bölgesi üyeleri

European Coordination Via Campesina (ECVC)
Rue Grisar 38,  
1070 Brussels, Belgium
+32 (0)2 217 3112

http://www.eurovia.org/
0 Paylaşımlar